Ung Aktion er en gruppe unge, der kæmper for social retfærdighed i verden, oplyser og motiverer andre unge til at tage stilling og handling ift. globale problemstillinger. Ung Aktions mission er at styrke unge lokalt og globalt, ved at lave ung-til-ung kampagner, aktivisme og fundraising til konkrete projekter for unge i det globale syd.

Ung Aktion består af 20 unge mellem 16 og 23 år og vi rejser hvert år ud i verden og udveksler med andre for at identificere de projekter, som vi vil skabe i samarbejde med dem. I 2020 handler vores kampagne om Bangladesh, og du kan læse mere her.

Tidligere Ung Aktion kampagner har været i Nepal, Vietnam, Tanzania, Kenya, Ghana, Egypten og Palæstina. Ung Aktion er kampagnelinjen på FGU Nørrebro.

Vision

Visionen med Ung Aktion er at forbedre vilkårene for fattige unge i det globale syd, samt at sætte unge på den politiske dagsorden, da de er fremtidens ledere og forsørgere. I et udviklingsperspektiv er det i dag og ikke i morgen, at vi skal give unge muligheden for, at være med i debatten om en bedre og mere bæredygtig fremtid.

Mission

Missionen er at lave en landsdækkende oplysnings- og indsamlings kampagne, som er drevet af unge i Danmark, for netop at give dem muligheden for at være iværksættere og ledere af projektet, som i sidste ende, via forskellige metoder, samler penge ind til udsatte unge i det land, årets kampagne fokuserer på. Igennem det fælles oplysnings- og indsamlings arbejde, lokalt og nationalt, kan unge i Danmark styrke sammenholdet samt vise, at de tager ansvar og har mod på at gøre en forskel. Baggrunden for kampagnen er, at fattigdom og mangel på beskæftigelse appellerer til at en ungdoms generation står sammen og i fællesskab gør noget ved uligheden. Ungdoms generationen er blevet større samtidigt med at vilkårene er forværret, og derfor er det nødvendigt at unge bliver inkluderet i debatten om, hvordan vi skaber et samfund samt platforme, hvor det er muligt at sikre bedre vilkår for alle i fremtiden.