Vi skal have de unge ud af fattigdom

I 2010/11 kick-startede Ung Aktion sin første kampagne i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke (ActionAid Dk). Fokus var Kenya, hvor millioner af fattige unge kæmper med enorm arbejdsløshed og manglende indflydelse. 

Syv ud af ti unge er arbejdsløse i Kenya, og hvert år kommer en halv million nye unge ud på det kenyanske arbejdsmarked. De fleste af dem har ingen uddannelse, og under en tredjedel af dem får et lønnet job. Det er katastrofalt i et land, hvor understøttelse, sundhedsforsikring og socialt boligbyggeri er “en by i Danmark”. Derfor må mange nøjes med at drømme om arbejde, mens de overlever som kriminelle, prostituerede eller med småjob, der hverken sikrer dem mad på bordet eller et sted at bo.

I efteråret 2010 tog Ung Aktion til Mombasa og Nairobi for at besøge flere af ActionAids projekter, hvor vi oplevede et stærkt unge engagement og håb for fremtiden, trods ekstrem fattigdom og barske vilkår. Gennem bl.a. forumteater, oplysningskampagner, workshops, arrangementer og en lokal avis skrevet og produceret af de unge i Kibera slum, kæmpede de unge en brav kamp for en bedre fremtid.  

Blandt de unge vi mødte var der bred enighed om, at vejen frem – ud af fattigdom og slum – er gennem uddannelse og beskæftigelse. Derfor støtter Ung Aktion indsamlingen fra 2010/11 Activista netværket der netop arbejder for dette og gør en kæmpe forskel for unge i Kenya.