Kampen for ytringsfrihed

I 2017 udvekslede Ung Aktion med unge i Palæstina, og  lærte hvad vi kunne gøre for at genoprette noget af den frihed de har tabt til Israel.

Vi befandt os i Vestbreddens største flygtningelejr, Balata. Sandfarvede betonhuse, skoler omringet af pigtråd og nedslidte veje understreger de i forvejen kritiske leveforhold beboerne gennemgår. Her bor ca. 30.000 flygtninge på 0.25km3, hvor over halvdelen er under 25 år. Balata et af de mest udsatte byer på Vestbredden når det kommer til fattigdom, arbejdsløshed og anskaffelse af mad. Mange af de unge palæstinensere havde ambitiøse fremtidsplaner, eller høje uddannelser – dog ved de at risikoen for at forblive arbejdsløse er stor.

Derfor samler Ung Aktion penge ind til en medieklub i Balata, hvor beboerne kan lære hvordan man håndterer et kamera, redigerer billeder eller klipper film. På denne måde kan de sælge deres produktion på globalt plan, men også komme ud med deres oplevelser, som palæstinensisk flygtning. De mere risikofyldte produktioner sendes til os, så vi kan udgive deres oplevelser anonymt så de undgår at blive arresteret af Israels militær.

Balatas medieklub bliver etableret på Yaffa Cultural Center, og vil give unge en mulighed for at kunne udtrykke sig gennem forskellige medier, og give dem et fritidstilbud, der også får børnene væk fra gaderne.

Se flere billeder her og årets kampagnefilm her